Nasi goreng met garnalen en kokos-snijbonen(hoofdgerecht, 4 personen (AllerHande))

Benodigdheden:


Bereiden:

Kook de rijst gaar. Snijd de snijbonen in ruiten en kook ze in een pan met weinig water in +/- 8 min. gaar. Snipper de ui, snijd de pepres in reepjes, de bosui in stukjes en de ham in reepjes. Verhit de olie en bak de ui en pepers +/- 3 min. Pers de knoflook erboven uit. Doe 1/3 van het ui mengsel over in een andere pan. Voeg aan de rest van de ui de ham, bosui, garnalen en kruidenmix toe. Bak het al omscheppende +/- 2 min. mee. Schep rijst en ketjap erdoor en warm dat nog +/- 5 min. mee. Schep ondertussen door het uimengsel in de andere pan de santen, laos en 1 dl. water en breng dit aan de kook. Schep de snijbonen erdoor. Verdeel de Nasi goreng over 4 borden. Schep de snijbonen met saus ernaast. Serveren met gebakken banaan en rempejek (brosse, hartige pindkoek (Go-Tan)).

Eet smakelijk ! ! !


Bereiden: ca. 30 min.
Prijs p.p.: f6,50
Per eenpersoonsportie:
650 kCal.
eiwit 29 gr.
vet 19 gr.
koolhydraten 92 gr.


Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage


Updated 17-maart-2004, Mirna van Hoek