Zurcher geschnatzeltes (hoofdgerecht, 4 personen (AllerHande))

Benodigdheden:


Bereiden:

In kom bloem mengen met peper en zout. Schnitzels in repen van ca. 3 cm. snijden. Repen in plakjes snijden en door bloemmengsel scheppen. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Sjalotjes pellen en snipperen. Peterselie fijnhakken.
In hapjespan met anti-aanbaklaag helft boter verhitten. Schnitzelplakjes al omscheppend ca. 5 min. bakken. Uit pan op een voorverwarmd bord scheppen. In dezelfde pan rest van de boter verhitten. Sjalotje ca. 2 min. fruiten. Champignons en citroensap toevoegen en op middelhoog vuur ca. 5 min. bakken, af en to omscheppen.
Wijn erbij schenken en onafgedekt op hoog vuur in ca. 3 min. tot helft laten inkoken. Intussen vleesfond, slagroom en maizena goed mengen. Fondmengsel aan champignons toevoegen. Al roerend aan de kook brengen. Vlees toevoegen en geheel nog ca. 5 min. verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Bestrooien met peterselie. Serveren met rosti en gemengde sla.

Eet smakelijk ! ! !


Bereiden: ca. 45 min.
Prijs p.p.: ca. f9,75
Per eenpersoonsportie:
415kCal.
eiwit 39 gr.
vet 26 gr.
koolhydraten 6 gr.


Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage


Updated 17-maart-2004, Mirna van Hoek