Appelbollen (nagerecht, 8 personen (Marianne))
Laat rozijnen wellen (ruim lauw water gedurende 1 uur) Meng er de suiker, de kaneel en het cirtoensap door. Schil de appels en boor het klokhuis eruit. Maak de gaten wat groter. Zet de appels op de 8 deeglapjes en vul de holtes met rozijnen. Vouw het deeg om de appel . Zet de appelbollen met de naden naar onder op een vochtige bakplaat. klop het ei los en bestrijk de bollen ermee. Bak de bollen in een oven op 225 C gedurende +/- 20 minuten goudbruin
Het Bladerdeeg:
+/- 185 gr bloem met een beetje zout zeven. +/- 185 gr boter in blokjes toevoegen. Doorelkaar scheppen en 1 uur in de koelkast zetten. +/- 3/4 dl koud water toevoegen. Margarine blokjes zoveel mogelijk heel laten!!! Rol uit tot 6 mm dikte. Twee lange zijden naar binnen vouwen en dubbel vouwen. Dit herhalen. In folie doen en 1/2 uur in de koelkast zetten. Weer uitvouwen en uitrollen en dit nog 2 x herhalen
Eet smakelijk ! ! !
Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage