Bladerdeegflapjes met peer en kaas (nagerecht, 2 personen (Koken van A tot Z, Het Nederlands Zuivelbureau))
Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd ondertussen de geschilde peer in
kleine stukjes en meng die met de geraspte kaas of de verkruimelde Roquefort.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verdeel het peer-kaasmengsel
over de plakjes deeg en klap het deeg over de vulling. Plak de randen met
wat water vast en druk ze stevig aan. Leg de deegflapjes op een met bakpapier
beklede bakplaat. Prik met een vork enkele gaatjes in de bovenkant van het
deeg en bestrijk de flapjes met koffieroom. Strooi het sesamzaad erover.
Bak de flapjes in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Eet smakelijk ! ! !
Bereiden: ca. 40 min.
Per eenpersoonsportie:
440 kCal.
eiwit 11 gr.
vet 34 gr.
koolhydraten 24 gr.
Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage