Buideltjes met kip (voorgerecht, 8 stuks (AllerHande))
Laat bladerdeeg ontdooien. Snipper de peper fijn en snijd de bosuitjes in zeer dunne ringen. Snijd de kipfilet in piepkleine stukjes. Verhit de olie en bak de peper en bosuitjes +/- 1 minuut al omscheppend. Voeg de kip toe en bak deze al omscheppend in +/- 5 minuten gaar. Roer de santen erdoor. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Laat het mengsel afkoelen. Halveer ondertussen het bladerdeeg in de breedte. Vouw de plakjes dubbel. Klop het eiwit los en bestrijk de plakjes bladerdeeg ermee. In het midden van elk plakje +/- 1 lepel van het kip mengsel leggen. Vouw het bladerdeeg toe en maak er een buideltje van. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. In frituurpan op 175 C, 4 buideltjes in +/- 4 minuten goudbruin bakken. Direct serveren.
Eet smakelijk ! ! !
Bereiden: ca. 35 min.
Prijs p.s.: f0,75
Per stuk:
125 kCal.
eiwit 5 gr.
vet 9 gr.
koolhydraten 7 gr.
Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage