Cake (nagerecht, 10 personen)
Benodigdheden:
- 200 gr. echte boter (zacht)
- 200 gr. suiker
- 1 zakje vanille suiker
- 4 eieren
- 200 gr. bloem
Bereiden:
Roer in een kom de boter op kamer temperatuur zacht.
Voeg de suiker en de vanille suiker toe en klop het in +/- 10 minuten
tot een romige creme. Roer er een voor een de eieren door. Klop het
beslag +/- 1 minuut tot een luchtige massa.
Zeef de bloem met een snufje zout en roer deze goed door het boter-eier
mengsel tot een glad deeg is ontstaan. Doe de deeg in een ingevette
cakevorm. Bak deze in een op 150 C voorverwarmde oven in +/- 1 1/4 uur
lichtbruin.
Variaties:
- Citroen cake: Vanille suiker vervangen door 2 lepels citroen sap en
mespunt kaneel. Met bloem 1/5 theelepel bakpoeder toevoegen.
Tenslotte 1/2 dl citroensap door het beslag roeren.
- Amandel cake: 125 gr boter i.p.v. 200 gr. Rooster 100 gr witte amandelen
op een bakplaat in een oven op 225 C gedurende +/- 5 minuten.
Maal ze vervolgens fijn en roer ze met 1 lepel cognac of amandel likeur en
1/2 lepel citroensap door het cakebeslag.
- Anijs Cake: Rooster in een droge koekepan 25 gr anijszaad gedurende 1
minuut op hoog vuur. Zaadjes kneuzen in een vijzel. Anijszaad met mespunt
nootmuskaat en 1 lepel anijslikeur door het cake beslag roeren.
- Chocolade cake: Vervang 75 gr bloem door 75 gr cacao
- Appel Cake: Schil 3 appels en snijd ze in dunne schijfjes.
Meng ze met 3 lepels suiker en 1 theelepel kaneel. Als het beslag in de
cakevorm zit, druk dan de appelschijfjes in het deeg
Eet smakelijk ! ! !
Bereiden: ca. 1.5 uur
Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage
Updated 17-maart-2004, Mirna van Hoek