Baked cheesecake engelse kwarktaart uit de oven (nagerecht, 10 personen(AllerHande))
Bosvruchten ontdooien!! en oven voorverwarmen op 176 C. Verkruimel de biscuit, smelt de boter en schep deze door de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van een vorm (22 cm doorsnede) en druk het aan. Splits de eieren. Klop in een kom de dooiers met de suiker, roomkaas, kwark en citroensap tot een glad mengsel. Klop de eiwitten stijf en schep ze door het roomkaas mengsel. Schep de helft van de bosvruchten door het roomkaas mengsel. Schep het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in het midden van de oven in +/- 1 uur en 15 min. gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen. Week de gelatine +/- 5 min. in koud water. Breng in een pannetje 2 eetlepels water aan de kook. Roer de gelatine (vam het vuur af) door het hete water. Siroop en de rest van de bosvruchten erdoor scheppen. Bosvruchtengelei in +/- 15 min. lobig laten worden. Gelei over de taart schenken. Taart in de koelkast +/- 3 uur laten opstijven.
Eet smakelijk ! ! !
Bereiden: ca. 1 uur en 35 min. en 4 uur wachten
Prijs p.p.: f1,40
Per eenpersoonsportie:
295 kCal.
eiwit 9 gr.
vet 16 gr.
koolhydraten 29 gr.
Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage