Gestoomde forel met gember-stoneleeksaus (voorgerecht, 4 personen (AllerHande))

Benodigdheden:


Bereiden:

Snijd 6 stoneleek in lucifer dunne reepjes van +/- 4 cm. lang. Snij de rest van de stoneleeks op de lengte van de forellen af en leg ze in een schaal. Spoel de forellen schoon en dep ze droog. Bestrooi de buikholten met zout en peper. Leg de forellen met de buik holten op de stoneleek in de schaal. Zet het tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Breng in een wok +/- 1 liter water aan de kook. Zet er een stoomrekje in en zet de schaal met de forellen op het rekje. Zet de deksel op de wok en stoom de forel in +/- 10 min. gaar. Verwarm 4 borden voor. Verhit in een steelpan de slaolie en de sesam olie/ bestrooi de buitenkant van de forellen met zout en peper en leg ze met buik op de warme borden. Verdeel de luciferdunne stoneleeks erover. Roer de gemberpoeder door de hete olie. Schenk dit direct op de forellen. Sprenkel er sojasaus over. Garneren met takjes peterselie.

Eet smakelijk ! ! !


Bereiden: ca. 35 min.
Prijs p.p.: f5,50
Per eenpersoonsportie:
295 kCal.
eiwit 22 gr.
vet 22 gr.
koolhydraten 2 gr.


Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage


Updated 17-maart-2004, Mirna van Hoek