Geschnatzeltes (hoofdgerecht, 4 personen (?))
snipper de sjalotjes en snijd de champignon in stukken. Knip de peterselie fijn. Snijd het vlees in smalle reepjes en bestrooi het met zout en peper. Verhit 1 lepel boter en bak daarin de sjalotjes en de champignons in +/- 4 min. Schep ze uit de pan en verhit de rest van de boter. Bak het vlees hierin in +/- 5 min. bruin. Voeg de cognac toe en neem de pan van het vuur (afzuigkap uit!) en steek de cognac aan (flamberen). Als het vuur gedoofd is de bloem over het vlees strooien en doorelkaar scheppen. Voeg de sjalotjes, champignons, wijn en slagroom toe en breng het al roerende aan de kook en laat het gerecht +/- 3 min. zachtjes stoven. Breng het op smaak met zout en peper en strooi er de peterselie over. Serveren met rosti (of rijst) en sperziebonen.
Eet smakelijk ! ! !
Bereiden: ca. 20 min.
Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage