Quarter-pound hamburgers with chives and cream-cheese (bbq, 4 personen (variatie waaier; 1001 receptideeen)
Meng de gehakt met de grillkruiden en 2 eetlepels bieslook.
Vorm van het gehakt 4 grote ballen en druk ze vervolgens plat zodat
je hamburgers van +/- 2 cm. dikte krijgt.
Meng de verse roomkaas met de rest van de bieslook.
Pel de ui en snijd hem in 8 dunne plakken. snijd de tomaat ook in 8
dunne plakken. Was en droog de blaadjes sla.
Steek de barbecue aan of verwarm de grill voor. Leg de hamburgers
op een grillrek en rooster ze op de barbeque of onder de grill aan beide
kanten bruin en gaar (+/- 10-15 min.). Geregeld keren.
Snijd de broodjes open en toast ze op de barbeque of onder de grill
bruin. Besmeer de getoaste broodjes dik met de roomkaas, beleg ze met de
blaadjes sla, de plakjes tomaat, de hamburgers en de uiringen.
Lekker met patat en coleslaw (salade van dun geschaafde witte kool en wortel). Geef er eventueel ook barbequesaus of tomatenketchup bij.
Eet smakelijk ! ! !
Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage