Javaanse omelet met vegetarische mix en prei (hoofdgerecht, 4 personen (AllerHande))

Benodigdheden:


Bereiden:

Klop in een kom de eieren los met zout 1 theelepel sambal, 2 eetlepels santen en 4 eetlepels water. Pers de knoflook erboven uit. Verhit in een koekepan 2 lepels olie. Schenk het ei mengsel erin en laat het in +/- 10 min. stollen. Intussen in andere pan de rest van de olie verhitten. Bak hierin zachtjes de prei 5 min. Voeg de vegetarische mix, koriander, komijn, kurkuma en de rest van de sambal toe. Bak het geheel nog +/- 3 min. Roer er de rest van de snaten, 3 lepels water en de ketjap door. Breng het aan de kook laat het gerecht nog +/- 2 min. zachtjes koken. Laat de omelet op een platte schaal glijden. Scheo het priemengsel erop. Serveer met rijst of mie, cassavechips, atjar en tauge.

Eet smakelijk ! ! !


Bereiden: ca. 20 min.
Prijs p.p.: f2,75
Per eenpersoonsportie:
eiwit 21 gr.
vet 21 gr.
koolhydraten 17 gr.


Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage


Updated 17-maart-2004, Mirna van Hoek