Javaanse omelet met vegetarische mix en prei (hoofdgerecht, 4 personen (AllerHande))
Klop in een kom de eieren los met zout 1 theelepel sambal, 2 eetlepels santen en 4 eetlepels water. Pers de knoflook erboven uit. Verhit in een koekepan 2 lepels olie. Schenk het ei mengsel erin en laat het in +/- 10 min. stollen. Intussen in andere pan de rest van de olie verhitten. Bak hierin zachtjes de prei 5 min. Voeg de vegetarische mix, koriander, komijn, kurkuma en de rest van de sambal toe. Bak het geheel nog +/- 3 min. Roer er de rest van de snaten, 3 lepels water en de ketjap door. Breng het aan de kook laat het gerecht nog +/- 2 min. zachtjes koken. Laat de omelet op een platte schaal glijden. Scheo het priemengsel erop. Serveer met rijst of mie, cassavechips, atjar en tauge.
Eet smakelijk ! ! !
Bereiden: ca. 20 min.
Prijs p.p.: f2,75
Per eenpersoonsportie:
eiwit 21 gr.
vet 21 gr.
koolhydraten 17 gr.
Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage