Keshi Yena (Curacao) (hoofdgerecht, 4 personen (AllerHande))
Peterselie fijn knippen. Ui snipperen. Pruimen ontpitten. Pruimen en olijfen fijn snijden. Olie verhitten. Kip in reepjes snijden en in pan in +/- 2 minuten bruin bakken. Ui toevoegen en 2 minuten meebakken. Peterselie, tomaten, pruimen, olijfen, piccalily, rozijnen, zout en peper toevoegen. Onafgedekt +/- 10 minuten zachtjes laten sudderen tot dikke saus onstaat. Iets laten afkoelen. In kom eieren loskloppen. Kipmensel erdoor roeren. Schaal invetten. Bodem en wand bestrooien met panneermeel. 4 plakken kaas ter grootte bodem schaal snijden. Rest kaas in lengte halveren. 2 ronde plakken op bodem leggen. Wand bedekken met lange plakken kaas (overlap). Kipmensel erin scheppen. Afdekken met ronde plak kaas. Plakken kaas die uitsteken naar binnen vouwen en andere ronde plak erop leggen. Oven voorverwarmen op 174 C (of gasovenstand 3). 1 liter water aan de kook brengen. Schaal in braadslede zetten. Kokend water in de braadslede gieten. Kippastei in oven in +/- 40 minuten gaar laten worden. Pastei 10 minuten laten rusten. Platte schaal erop leggen en omkeren. Serveren met stokbrood en groene sla.
Eet smakelijk ! ! !
Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage