Kip met chinesekool en gado-gadosaus (hoofdgerecht, 2 personen (AllerHande))
Bestrooi de kip met zout en bestrijk hem met sambal. Bak de kip in +/- 20 min. bruin en gaar in 3 lepels olie. Kook de rijst gaar met zout en kurkuma. snijd de kool in smalle reepjes. Verhit de rest van de olie, voeg de kool toe en bak deze al omscheppend op matig vuur +/- 3 min. Pers de knoflook erover uit en bak deze +/- 1 min. mee. Breng het geheel op smaak met zout. Snijd de tomaten in partjes. Maak in een steel pan de gado-gadosaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over twee diepe borden rijst, kip, kool en tomaat. Schep de saus erop en breek de helft van de kroepoek erboven in stukjes. Geef de rest van de kroepoek er apart bij.
Eet smakelijk ! ! !
Bereiden: ca. 25 min.
Prijs p.p.: f7,25
Per eenpersoonsportie:
1230 kCal.
eiwit 46 gr.
vet 54 gr.
koolhydraten 139 gr.
Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage