Mais-Paprika taart (hoofdgerecht,6 personen (?))
Ontdooi het bladerdeeg. Vet een taartvorm in en verdeel het bladerdeeg
over de bodem en langs de rand. Hou genoeg bladerdeeg over om straks
de taart af te dekken. Zet de taartvorm even in de oven om het deeg knapperig
te laten worden.
Snijd ondertussen de paprika in stukjes en de ui en prei in ringen.
Smoor de groenten in +/- 5 min. halfgaar (als je champignons neemt in plaats
van boterhamworst moet je deze in stukjes snijden en ook toevoegen).
Neem de pan van het vuur en giet de mais af. Schep de mais en de geraspte
kaas door de groenten (en nu eventueel ook de boterhamworst toevoegen).
Klop de eieren in een komlos met de room, peper en tijm. Verdeel het groente
mengsel over de inmiddels redelijk knapperig geworden taartbodem en giet
het eiermensel eroverheen. Dek de taart af met de overgebleven bladerdeeg
plakken en giet de ei dooier erover heen. Bak de taart in een voorverwarmde
oven225 C in +/- 45 min. goudbruin en gaar.
Eet smakelijk ! ! !
Bereiden: ca. 95 min.
Per eenpersoonsportie:
825 kCal
Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage