Gemarineerde kabeljauw in tomaten saus (Marokko) (hoofdgerecht, 4 personen (AllerHande))

Benodigdheden:


Bereiden:

Citroen onder koud water goed schoonmaken en 1 theelepel schil er dun afraspen. Citroen uitpersen. Koriander fijn knippen. knoflook boven ovenschaal uitpersen. Citroensap, koriander, paprika poeder, cayennepeper, djintan en olie toevoegen en tot marinade roeren. Vis door marinade wentelen en erin leggen. Afgedekt 4 uur in koelkast zetten. Af en toe keren. Peterselie fijn knippen. Olijfen fijn hakken. Kappertjes afgieten. In pan tomatenblokjes met vocht, peterselie, citroenschil, olijfen en kappertjes aan de kook brengen en +/- 10 minuten zachtjes laten sudderen. Oven voorverwarmen op 200 C of gasovenstand 4. Vis nogmaals door marinade wenetelen. Tomatensaus erover schenken. Schaal afdekken met deksel of alu folie. In midden oven vis +/- 30 minuten gaar laten worden. Serveren met brood en courgette salade (zie beneden).

Marokkaanse courgette salade:

Rasp 1 gewassen courgette grof en druk in een zeef het vocht eruit. Roer in een sla schaal een dressing van 1 gepelde en uitgeperst teentje knoflook, 0,5 eetlepel, fijn geknipte korriander, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels (olijf)olie, 0,5 eetlepel poedersuiker, 1/4 theelepel djintan, zout en zwarte peper. Schep de courgette erdoor. Salade afgedekt in koelkast +/- 2 uur intrekken. Garneren met zwarte olijfen.

Eet smakelijk ! ! !


Bereiden: ca. 60 min. en 4 uur wachtten
Prijs p.p.: f6,00
Per eenpersoonsportie:
210 kCal.
eiwit 19 gr.
vet 13 gr.
koolhydraten 3 gr.


Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage


Updated 17-maart-2004, Mirna van Hoek