Mexicaanse Casserol (hoofdgerecht, 4 personen (?))
Verwarm de oven voor op 200 C. Snipper de ui en de knoflook en snijd de paprika in stukjes. Verhit de boter en bak de ui en de knoflook in +/- 2 minuten. Voeg de paprika (of chili-) poeder en de komijn toe en laat alles nog eens +- 3 minuten zachtjes bakken. Roer de bonen met de saus en de maiskorrels door de groenten en laat alles door en door warm worden. Af en toe roeren. Breng het mensel op smaak met zout en peper of sambal. Vet een hoge, wijde ovenschaal in en schep 1/3 van het bonen mensel erin. Verdeel 1/3 van de tortilla chips erover en strooi daarover 1/3 van de geraspte kaas. Herhaal dit tot alles op is (eindig met kaas). Laat de casserol in +/- 20 minuten in de oven bruin worden. Maak ondertussen de groenten schoon en snijd de sla in smalle reepjes, de tomaat in stukjes en de avocado in schijfjes. Neem de casserol uit de oven en verdeel de sla, tomaat en avocado erover. Schep er bergjes zure room op en serveer direct.
Eet smakelijk! ! !
Bereiden: ca. 40 min.
Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage