Mihoen met pikante kabeljauw en sajoer van tomaat (hoofdgerecht, 2 personen (AllerHande) )
Snipper de ui fijn. Verhit 2 eetlepels olie en bak de suiker, gemberpoeder, de helft van de ui, 1 1/2 theelepel sambal en 1 theelepel laos al pmscheppend +/- 2 min. Pers 1 teentje knoflook erboven uit. Voeg de santen en 1 1/2 dl. water toe en breng dat al reorende aan de kook. Leg de kabeljauw erin en laat deze afgedekt op laag vuur in +/- 10 min. gaar worden. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Verhit in een pan de rest van de olie en bak de rest van de ui, sambal en laos +/- 2 min. Pers de ander teen knoflook erboven uit. SVhep de tomaten en de bpuillonpoeder erdoor den bak dat nog +/- 5 min. mee. Berng de sajoer op smaak met zout. Kook ondertussen de mighoen gaar. Verdeel de mihoen over twee borden. Schep de kabeljauw ernaast en verdeel er de sajoer over. Knip de bieslook erboven.
Eet smakelijk ! ! !
Bereiden: ca. 30 min.
Prijs p.p.: f5,25
Per eenpersoonsportie:
720 kCal.
eiwit 30 gr.
vet 24 gr.
koolhydraten 99 gr.
Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage