Mousaka (hoofdgerecht, 4 personen (AllerHande)

Benodigdheden:


Bereiden:

Kook de aardappelenen snijd ze in plakjes. Snijd de aubergine in plakjes. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin 1/3 deel van de aubergine plakken in +/- 5 min. goudbruin (halverwege keren). Laat de plakken op keukenpapier uitlekken. Bak op zelfde wijze de rest. Snipper de ui en bak deze zachtjes in boter gedurende +/- 3 min. Knijp de knoflook erboven uit. Voeg het gehakt toe en bak dat in +/- 5 min. rul. Roer er de tpmatenpuree, wijn, bouillontablet en kaneel door. Laat het met de deksel op de pan +/- 5 min. zachtjes koken. Breng het op smaak met zout en peper.
Klop in een kom de eieren, koffieroom, wat peterselie en oregano doorelkaar. Vet een wijde ovenschaal in en bedek de bodem met 1/3 van de aubergine plakken. Giet de helft van het gehakt mengsel erop en gier er 1/3 van het eiermengsel over. Verdeel er een laag aardappelschijfjes over. Weer 1/3 van de aubergine plakken, rest van het gehaktmengsel, 1/3 van het eieremengsel en nog een laag aardappelschijfjes. Dit vervogens met rest van de aubergine plakken afdekken en er de rest van het eiermengsel overgieten. Strooi de kaas erover. Verwarm de oven voor op 200 C en bak de schotel in +/- 45 min. gaar en goudbruin. (eventueel de laatste 5 minuten afdekken met alufolie als de bovenkant te bruin wordt)

Eet smakelijk ! ! !


Bereiden:

Prijs p.p.: ca. f4,25
Per eenpersoonsportie:
535 kCal
eiwit 34 gr.
vet 39 gr.
koolhydraten 12 gr. (zonder de aardappels)

Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage


Updated 17-maart-2004, Mirna van Hoek