Mousaka (hoofdgerecht, 4 personen (AllerHande)
Kook de aardappelenen snijd ze in plakjes. Snijd de aubergine
in plakjes. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin 1/3 deel van de
aubergine plakken in +/- 5 min. goudbruin (halverwege keren).
Laat de plakken op keukenpapier uitlekken. Bak op zelfde wijze de rest.
Snipper de ui en bak deze zachtjes in boter gedurende +/- 3 min.
Knijp de knoflook erboven uit. Voeg het gehakt toe en bak dat in +/-
5 min. rul. Roer er de tpmatenpuree, wijn, bouillontablet en kaneel door.
Laat het met de deksel op de pan +/- 5 min. zachtjes koken. Breng het
op smaak met zout en peper.
Klop in een kom de eieren, koffieroom, wat peterselie en oregano
doorelkaar. Vet een wijde ovenschaal in en bedek de bodem met 1/3 van de
aubergine plakken. Giet de helft van het gehakt mengsel erop en gier er 1/3
van het eiermengsel over. Verdeel er een laag aardappelschijfjes over.
Weer 1/3 van de aubergine plakken, rest van het gehaktmengsel, 1/3 van het
eieremengsel en nog een laag aardappelschijfjes. Dit vervogens met rest
van de aubergine plakken afdekken en er de rest van het eiermengsel overgieten.
Strooi de kaas erover. Verwarm de oven voor op 200 C en bak de schotel
in +/- 45 min. gaar en goudbruin.
(eventueel de laatste 5 minuten afdekken met alufolie als de bovenkant te
bruin wordt)
Eet smakelijk ! ! !
Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage