Pikant varkensvlees met groenten en cashewnoten (hoofdgerecht, 4 personen (Allerhande))

Benodigdheden:


Bereiden:

Roer in een kom 1 lepel slaolie, 1 theelepel sherry, 1 theelepel zout, mespunt peper en 2 theelepels aardappelmeel door elkaar. Snijd het vlees in blokjes, schep het door de marinade en laat het +/- 10 minuten marineren. snijd de ui in vierkante stukjes, de paprika in blokjes, de peper in ringetjes, de winterwortel in blokjes en de champignons in vierkante stukjes. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de wortel +/- 3 min. Haal deze uit de pan, met koud water afspoelen en laten uitlekken. In hetzelfde water champignons +/- 1 min. koken. Ook afspoelen en laten uitlekken. Schep in een kom de ui, paprika, peper, wortel en champignons doorelkaar. Los in een andere kom 1/4 bouillontablet op in 1 dl. kokend water. Roer er de oestersaus, sesamolie, suiker en rest van het zout door tot een sausje. Hang een zeef in een steelpan en zet deze in de buurt van de wok.

Los de rest van het bouillontablet op in 1/2 liter water, breng dat aan de kook en kkok hierin de rijst gaar. Verhit de rest van de slaolie in de wok (op hoog vuur). Laat het vlees uit lekken, draai het vuur lager en voeg het vlees toe. Bak dat +/- 2-3 min. al omscheppend. Schep het vlees met de olie in de zeef. Maak de wok schoon en doe er 2 eetlepels olie uit de steelpan in. Voeg de groenten toe en roerbak deze +/- 2 min. Schep het vlees erdoor en bak het +/- 1 min. mee. Schenk het sausje erbij en laat het +/- 3 min. al omscheppend inkoken. Roer in een kopje de rest van de aardappelmeel tot een papje enschenk het al roerende in de wok en laat geheel licht binden. Giet de rijst af en schep deze in een timbaaltje (of glazen met inhoud van +/- 1 1.2 dl.) Druk de rijst goed aan. Keer timbaaltjes boven warme borden en laat de rijst op de borden glijden. Schep het vlees-groenten mengsel ernaast en strooi er de cashewnoten over.

Eet smakelijk ! ! !


Bereiden: ca. 50 min.
Prijs p.p.: f5,50
Per eenpersoonsportie:
715 kCal.
eiwit 32 gr.
vet 36 gr.


Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage


Updated 17-maart-2004, Mirna van Hoek