Pilaf met kalkoen (hoofdgerecht, 2 personen (AllerHande))
Snipper de ui fijn. Verhit 1 1/2 lepel olie en fruit de ui en de Biryanipasta +/- 1 min. Bak de rijst al omscheppende +/- 1 min. mee. Voeg de rozijenen en 3 dl. water toe. Kook de pilaf afgedekt in +/- 20 min. zachtjes gaar. Snijd ondertussen de kalkoen in blokjes. Verhit in een pan de rest van de olie en bak de kalkoen met de rest van de Biryanipasta +/- 3 min. Roer er de doperwten, tomaten en 1 dl. water door. Sudder het kalkoenmengsel onafgedekt in +/- 12 min. zachtjes gaar. Verdeel de pilaf over de borden en schep het kalkoenmengsel erop.
Eventueel kun je ook een ovenschaal opvullen laag om laag met kalkoenmengsel en pilaf (eindigen met pilaf). De schaal afdekken met alufolie en 20 min. bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius of gasovenstand 4.
Eet smakelijk ! ! !
Bereiden: ca. 30 min.
Prijs p.p.: f4,50
Per eenpersoonsportie:
855 kCal.
eiwit 37 gr.
vet 35 gr.
koolhydraten 100 gr.
Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage