Pompoentaart (nagerecht, 8 personen (Chris))
(oorspronkelijk Amerikaans recept, vertaald naar Ned.)
Schil de pompoen en ontdoe deze van de zaadjes. Snijd hem in stukken
van +/- 3cm. Doe ze in een steelpan met weinig water, dek de pan af
en laat het geheel gedurende 20-30 minuten smoren (of totdat de pompoen
zacht is) (let op dat het water niet helemaal wegkookt, want de pompoen
brandt dan makkelijk aan. Maar er moet ook niet teveel water bij, want dan
wordt het te vloeibaar en kun je er geen mooie taart van maken)
en stamp hem fijn.
Het alternatief is de pompoen te bakken. Snijd hiervoor de pompoen in kwarten,
verwijder de zaadjes, doe de pompoen in een bakvorm en bak deze in de oven
op 180 C gedurende 1 uur of 1.5 uur totdat de pompoen zacht is.
Schep dan hetvruchtvlees eruit en pureer dat. (deze methode is beter
voor de taart, de vulling blijft dikker)
Verwarm de oven voor op 220 C. Doe 1 kop pompoen in een kom met de helft van
de melk. Klop de eieren zachtjes en mix deze door het pompoen mengsel.
Roer de allspice, kaneel, de suiker en de bloem goed doorelkaar en
roer het door het pompoen mengsel. Voeg voldoende van de resterende melk erdoor.
Schep de vulling op de taartbodem en bak het geheel in 15 minuten in de hete
oven. Verlaag de oven teperatuur tot 180 C en bak de taart gedurende 45 min.
of totdat de vulling gaar gekookt is.
Eet smakelijk! ! !
Bereiden: ca. 2 uur
Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage