Moksi Alesi (Rijst schotel met balletjes gehakt(Surinaams) (hoofdgerecht, 4 personen (AllerHande))
De ui in stukjes en de pepers fijn snijden. De gehakt, het ei, de gemberpoeder, de ketjap, 1/4 deel van de ui en de helft van de pepers in een kom doen. De knoflook erboven uitpersen. De selderij erboven fijn knippen. Goed mengen. Kleine balletjes maken (grootte walnoot). De wortel in blokjes snijden. In een braadpan 50 gr boter verhitten. De rest van de ui en de pepers +/- 2 minuten fruiten. Het bouillon tablet en de trassie verkruimelen en 6 dl water toevoegen. De rijst en zwarte peper toevoegen. De wortel erboven op leggen. Het geheel afgedekt +/- 15 minuten zachtjes koken. De wortel door de rijst scheppen en het geheel nog +/- 8 minuten koken. In een koekenpan rest van de boter verhitten en de gehakt balletjes bakken (+/- 5 minuten). De gehakt en de garnalen door de rijst scheppen en +/- 2 minuten mee verwarmen. Serveren met atjar tjampoer.
Glaasje Stroop:
1 eetlepel gezeefde tamazinde (Toko) oplossen in een beetje koud water. Aanvullen met mineraal water. Op smaak maken met suiker.
Eet smakelijk ! ! !
Bereiden: ca. 50 min.
Prijs p.p.: ca. f3,50
Per eenpersoonsportie:
670 kCal.
eiwit 28 gr.
vet 34 gr.
koolhydraten 64 gr.
Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage