Toffee appels (nagerecht, 4 personen (AllerHande))
Verhit de frituurolie op 175 C. Halveer de appels en snijd de helften in vier partjes. Wentel de appelpartjes door 2 lepels bloem. Roer in een kom de rest van de bloem em de maizena doorelkaar. Klop in een andere kom het eiwit los. Voeg dit al roerend aan het bloemmengsel toe. Roer er +/- 1/2 a 3/4 dl. koud water door tot een stevig beslag ontstaat. Bekleed een vergiet met keukenpapier. Verwarm een platte schaal voor. wentel de appelpartjes door het beslag, frituur ze met 8 tegelijk in de olie goudbruin en laat ze uitlekken in het vergiet. Laat in een braadpan met een dikke bodem de sesam olie en de suiker smelten. Voeg 2 lepels water toe en karameliseer het suikermengsel op matig vuur. Schep de appelpartjes erdoor. Vet de platte schaal in en leg de toffee appels daar op. Strooi er de sesamzadjes over. Vul een diepe schaal met koud water en ijsblokjes. Aan tafel de appels in het water dompelen.
Eet smakelijk ! ! !
Bereiden: ca. 35 min.
Prijs p.p.: f1,00
Per een persoonsportie:
335 kCal.
eiwit 4 gr.
vet 14 gr.
koolhydraten 50 gr.
Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage