Tomatensoep met mais, bleekselderij en komijnenkaas (hoofdgerecht, 4 personen (AllerHande))
Breng in een pan ruim water aan de kook. Kruis de tomaten in, dompel ze enkele seconden onder in kokend water, ontvel ze en snijd ze in stukjes. Snipper de ui en snijd de bleekselderij in dunne reepjes. Rasp de kaas grof. Verhit de olie en bakk de ui zachtjes gedurende +/- 3 min.. Pers de knoflook erboven uit en voeg de kerriepoeder toe en laat dit +/- 1/2 min. zachtjes meebakken. Voeg de tomaat en 1 liter water toe. Verkruimel de bouillontabletten erboven en laat de soep met de deksel op de pan +/- 20 min. zachtjes koken. Laat ondertussen de mais uitlekken en knip in een kommetje de bieslook fijn. Roer de mais en de bleekselderij door de soep. Deze nog +/- 3 min. op laag vuur verwarmen. Strooi de bieslook erover. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep op de borden en schep in het midden van elk bord 1 eetlepel kaas. De rest van de kaas apart erbij geven. Serveren met (bruin) stokbrood.
Eet smakelijk ! ! !
Bereiden: ca. 55 min.
Prijs p.p.: ca. f2,75
Per eenpersoonsportie:
305 kCal.
eiwit 15 gr.
vet 18 gr.
koolhydraten 20 gr.
Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage