Witte bonen Schotel met Lamsvlees (Turkije) (hoofdgerecht, 4 personen (AllerHande))
In pan met 1 liter water bonen +/- 8 uur afgedekt weken. Bonen met week water aan kook brengen en met deksel erop +/- 1 uur zachtjes koken.
Peterselie fijnknippen. Vlees in blokjes snijden. Ui snipperen. Bonen afgieten en vocht bewaren. In braadpan olie verhitten en vlees +/- 5 minuten bruinbakken. ui toevoegen en +/- 2 minuten laten meebakken. Knoflook erboven uitpersen. Chilipepertjes, paprikapoeder, kaneel, tometanpuree en tomatenblokjes toevoegen. Al omscheppende 3 minuten verwarmen. Bonen en 1.5 dl kookvocht toevoegen. Aan de kook brengen en met deksel schuin op de pan +/- 30 a 40 minuten zachtjes gaar stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Bestrooien met peterselie. Serveren met rijst en komkommersla (Zie beneden voor vruchten compote (nagerecht))
Turkse zuidvruchten compote (nagerecht):
Kook 250 tuttifrutti met 4 dl water in +/- 30 minuten zachtjes gaar. Kook eventueel in stukken gesneden vujgen en dadels mee. Roer 40 gr suiker erdoor en af laten koelen.
Eet smakelijk ! ! !
Bereiden: ca. 1 uur en 50 min. en 8 uur wachttijd
Prijs p.p.: f2,75
Per eenpersoonsportie:
395 kCal.
eiwit 28 gr.
vet 17 gr.
koolhydraten 32 gr.
Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage