Vanilleroomvla (nagerecht, 4 personen (Blue Band Basis kookboek))
Klop de eierdooiers met de suiker tot een luchtige gladde massa. Maak een dun papje van de bloem em eem scheutje van de melk. Blijf roeren totdat er geen klontjes meer inzitten. Breng de rest van de melk langzaam aan de kook met het vanillestokje of de zakjes vanillesuiker. Haal het vanille stokje eruit en giet dan al roerende het bloempapje bij de kokende melk. Kook de vla in 5 minuten gaar. Voeg aan de eiermassa al roerend een deel van de vla toe en giet dit weer terug bij de vla. Blijf roeren en laat de vla even warm worden. Om te voorkoken dat er een vel op komt, moet u tijdens het afkoelen de vla af en toe omroeren. Als u de vla wat luchtiger wilt maken, klopt u 2 van de overgebleven eiwitten stijf en schept u deze na het afkoelen door de vla.
Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage