Ovenschotel van Winterpeen, gehakt en rijst (hoofdgerecht, 4 personen (AllerHande) )
Rijst gaar koken met bouillonpoeder en 1 eetlepel boter. Winterpeen in plakken van +/- 1 cm snijden. In pan met weinig water de peen +/- 10 minuten koken. Gember bolletjes in reepjes snijden. Ui snipperen en +/- 2 minuten in rest van boter bakken. Gehakt toevoegen en al omscheppend +/- 5 minuten rul bakken. Ketjap en sambal erdorr roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Peen in ovenschaal doen. Gember bolletjes, rozijnen en gembersiroop erdoor roeren. Gehakt mengsel over peen scheppen. Rijst daarboven op. Amandelschaafsel daarboven op. Afdekken met alu folie. Schotel +/- 15 minuten afgedekt en vervolgens 15 minuten onafgedekt bruin laten worden in een op 200 C (gasstand 4) voorverwarmde oven.
Eet smakelijk ! ! !
Bereiden: ca. 75 min.
Prijs p.p.: f3,50
Per eenpersoonsportie:
eiwit 29 gr.
vet 30 gr.
koolhydraten 88 gr.
Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage