Yoghurt linzen schotel (hoofdpersoon, 4 personen (?))

Benodigdheden:


Bereiden:

Spoel de groene en bruine linzen en breng ze in 1 1/2 liter water aan de kook. Laat ze op een laag vuur +/- 30 min. garen. Snijd de prei in de lengte doormidden en dwars in 3 cm. lange reepjes. Maak de pepertjes schoon. Snijd de wortels in stukjes. Stoof de wortels en pepertjes +/- 5 min. in boter. Voeg de safraan, rode linzen en prei toe en laat alles +/- 5 min. stoven. Giet de wijn erbij en breng deze aan de kook. Doe alles bij de anderen linzen en laat het gerecht nog even koken. Breng het op smaak met peper, zout en bruine suiker. Snij de basilicum in reepjes en roer die door de yoghurt. Dien de linzen op met basilicum yoghurt.

Eet smakelijk ! ! !


Bereiden: ca. 40 min.


Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage


Updated 17-maart-2004, Mirna van Hoek