Zalm met tomaat en limoen (hoofdgerecht, 4 personen (AllerHande))

Benodigdheden:


Bereiden:

In pan water aan de kook brengen. Limoen goed schoon boenen, 8 plakjes afsnijden, rest uitpersen. Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Pitjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Korianderblaadjes fijnhakken. In braadzak prei, tomaat, koriander en limoensap door elkaar mengen. Op smaak brengen met zout en peper.
Braadzak op een kant in de ovenschaal leggen en prei over bodem verdelen. Zalmfilets bestrooien met zout en peper en op de groente leggen. Op elke zalmfilet een plakje limoen leggen. Braadzak met bindertje afsluiten. Met cocktailprikker enkele gaatjes in de bovenkant prikken. (Eventueel tot gebruik in koelkast zetten)
Oven voorverwarmen op 175 graden Celsius of gasovenstand 3. Schaal met braadzak in de oven schuiven. Zalm in ca. 20 min. lichtbruin en gaar bakken.
Hoekje van braadzak knippen en braadvocht voorzichtig in pan schenken. Zalm tot gebruik terugleggen in uitgeschakelde, nog warme oven. Braadvocht aan de kook brengen en op hoog vuur inkokento ca. 2 eetl. Vissaus erdoor roeren en al roerend verwarmen (niet meer koken!). Zalmfilets met prei op vier (voorverwarmde) borden scheppen en saus erlangs scheppen. Garneren met plakjes limoen. Serveren met krielaardappeltjes.

Eet smakelijk ! ! !


Bereiden: ca. 55 min.
Prijs p.p.: ca. f10,52
Per eenpersoonsportie:
535 kCal.
eiwit 44 gr.
vet 38 gr.
koolhydraten 6 gr.


Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage


Updated 17-maart-2004, Mirna van Hoek