Zurcher geschnatzeltes (hoofdgerecht, 4 personen (AllerHande))
In kom bloem mengen met peper en zout. Schnitzels in repen van ca.
3 cm. snijden. Repen in plakjes snijden en door bloemmengsel scheppen.
Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Sjalotjes
pellen en snipperen. Peterselie fijnhakken.
In hapjespan met anti-aanbaklaag helft boter verhitten. Schnitzelplakjes
al omscheppend ca. 5 min. bakken. Uit pan op een voorverwarmd bord scheppen.
In dezelfde pan rest van de boter verhitten. Sjalotje ca. 2 min. fruiten.
Champignons en citroensap toevoegen en op middelhoog vuur ca. 5 min.
bakken, af en to omscheppen.
Wijn erbij schenken en onafgedekt op hoog vuur in ca. 3 min. tot helft
laten inkoken. Intussen vleesfond, slagroom en maizena goed mengen.
Fondmengsel aan champignons toevoegen. Al roerend aan de kook brengen.
Vlees toevoegen en geheel nog ca. 5 min. verwarmen.
Op smaak brengen met zout en peper. Bestrooien met peterselie.
Serveren met rosti en gemengde sla.
Eet smakelijk ! ! !
Bereiden: ca. 45 min.
Prijs p.p.: ca. f9,75
Per eenpersoonsportie:
415kCal.
eiwit 39 gr.
vet 26 gr.
koolhydraten 6 gr.
Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage