Zuurkool met appel en rookworst (hoofdgerecht, 1 persoon (Doe meer met de magnetron))
Snijd de aardappelen in blokjes (+/- 2 cm). Leg de blokjes in een schaaltje en besprenkel ze met 2 eetlepels water. Laat ze gaar worden: afgedekt in 3-4 minuten op 700 Watt. Laat de aardappelen nog nagaren en prak ze vervolgens fijn. Klop de melk en de boter (of zure room) door de fijgeprakte aardappelen en breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Snijd de rookworst in plakjes (+/- 1 cm). Snijd de appel in kleine stukjes. Meng de stukjes appel direct met de zuurkool en schep vervolgens de rozijnen, plakjes rookworst, komijn en wat peper door. Schep of spuit de aardappel puree in het midden van een groot bord. Schep het zuurkoolmengsel rondom de puree. Laat het versbordje warm en gaar worden: afgedekt in 3-4 minuten op 700 Watt. Laat het gerecht enkele minuten nagaren. (Bestrooi de aardappel puree 30 seconden voor het einde van de kooktijd met 1 lepel geraspte belegn Edammer kaas)
Eet smakelijk! ! !
Bereiden: ca. 15 min.
Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage