Zwartepietjes
(oorspronkelijk Amerikaans recept, vertaald naar Ned.)
Benodigdheden:
- 200 g. boter
- 6 zakjes walnoten a 45 g.
- 250 g. bloem
- zout
- 2 repen chocolade puur a 75 g.
- 4 eieren (nummer drie)
- 275 g. fijne tafelsuiker
- 1 reep extra bittere chocolade a 200 g.
- 2 zakjes vanillesuiker
Bereiden:
Verwarm de over voor op 175 graden Celsius.
Vet een lage bakvorm (inhoud ongeveer 2.5 liter) in met boter.
Hak de walnoten in grove stukjes.
Zeef de bloem in een kom met een kwart theelepeltje zout.
Smelt in een steelpan 150 gram boter en de pure chocolade. Neem de pan
meteen van het vuur als de bende gesmolten is.
Klop in een kom de eieren, suiker en vanillesuiker.
Klop de iets afgekoelde chocolade en de stukjes walnoot.
Meng de gezeefde bloem er door.
Doe het mengsel in de bakvorm.
Bak de cake iets onder het midden in de oven in ongeveer 25 minuten gaar.
Laat de cake afkoelen en breek hem in stukken.
Laat 50 gram boter met de bittere chocolade net smelten.
Roer de chocolade glad en bestrijk de stukken cake hiermee.
Tot slot een halve walnoot op elk stuk en klaar zijn uw Zwartepietjes.
Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage
Updated 17-maart-2004, Mirna van Hoek